Grundare

Alexandra Ekström


A.E är uppväxt i Umeå och är 34 år gammal

Om mig

Hej!

Jag heter Alexandra Ekström och är grundare till gymnasieskolan Heart of Knowledge som jag vill öppna i Umeå. Min bakgrund är mer mot data/IT, Statistik och Data Science, innovativa lösningar, entreprenörskap, företagande, trafikledning, koordinator och administration. Jag har arbetat mycket inom olika system via arbeten, studier och på hobbynivå.

A.E - Motivation och mål

Jag får ofta höra att mitt skratt smittar, och jag bjuder gärna på mig själv. Jag har många intressen och ett av dom är att djup-dyka i olika koncept, funktioner och ämnesområden. Jag har drömt om att bidra till en förändring i världen sedan jag var 8 år. Det målet omfattar att hjälpa och underlätta för människor i så stor omfattning som möjligt. En väg som jag tror att man kan gå för att uppfylla dessa mål är genom att starta en skola. Därför har jag samlat på mig mängder med data genom mina intressen, erfarenheter och studier. Många uppskattar mitt sätt att diplomatiskt möta utmaningar och hitta nya lösningar på problem. Mitt genomsyrande mål i allt jag gör är att bidra med kunskap, förståelse och till människors utveckling, hälsa och välmående.

A.E - Syn på världen och människan

Jag har en optimistisk syn på livet, världen, människor och allt som existerar. Jag har en tro om att vi är goda i grund och botten. Att vi är människor som gör fel ibland, men vi är aldrig fel. Vi försöker göra vårt bästa och det räcker gott och väl. Vi är perfekta precis som vi är. Jag är andlig men jag skulle inte säga att jag är religiös. Jag tror på själen och jag tror att vi är på jorden för att uppfylla ett större syfte då alla har en plats att fylla. Jag tror även att kommunikation är mycket mer avancerat än vad vi har kunskap om.

A.E - Undersökningar och teoretiska modeller

Jag kommer genomföra studier på skolan HOK i form av tillförlitliga metoder och dataanalyser inom statistik för att utöka kunskapen om människans beteenden och upplevelser. Jag har utformat egna teoretiska modeller som baseras delvis på tidigare forskning som jag vill utveckla och undersöka. En av dessa är den nya pedagogiken som skolan kommer tillämpa, men även olika metoder för att uppnå kunskap. Ett exempel på en metod är hur man kan använda sig praktiskt av tex. olika fysiska föremåls lutning för att beräkna dessa i den räta linjens ekvation: "y = kx + m"

A.E - Syn på kunskap

Jag tror att alla bär på kunskap och jag tror att vi alla har något att både lära och lära ut. HOK vill ta vara på den kunskapen och tillämpa dessa resurser som ett värde i form av tillgångar.

A.E - Syn på problem

Problem = Koncept som saknar funktion eller som har låg validitet

Allt går tillbaka till perception och tolkning

  • Problem kan tolkas som något med potential till att utvecklas till en annorlunda produkt. Vilket gör att problemet blir till en lösning. (Skolans ställningstagande till problem) Acceptera det som är och gör det bästa av situationen. Det är skolans motto!
  • Problem kan skapa fler problem genom att personen fastnar i sitt tankesätt i vad som inte fungerar. Samtidigt förstärker personen beteendet genom att störa sig på varför saker är som dom är. Personen skapar alltså nya problem som inte finns genom ett som finns. (Skolan arbetar förebyggande mot detta tankesätt)
  • Person tar inte ställning till problemet eller de frångår personen och då skapar personen också nya problem.

A.E - Syn på sanning

Sanning för mig är att det finns 2 olika sanningar.

Sanning 1 - Personlig sanning

  • Det finns en personlig sanning som är tolkningsbar och den bär varje individ oberoende varandra. Dvs. den egna sanningen som grundar sig i vår upplevelse och uppfattning av världen. Att person A tycker att person B är trevlig, och person B tycker att person A är tråkig. Då har både person A och B rätt samtidigt. Eftersom deras åsikter är oberoende varandra.

Sanning 2 - Objektiv sanning

Det finns en objektiv sanning som går dela upp i flera delar.

  • När den objektiva sanningen är avsevärt tolkningsbar, går sanningen tillbaka till sanning 1. Dvs. om jag har varit på stan och träffat en vän och vi har pratat med varandra, så kan vi båda intyga att vi har träffats och att vi har pratat. Vad och hur vi har pratat är en tolkningsfråga från perspektiv från sanning 1. Att vi har pratat och träffats är en objektiv sanning 2.
  • Det handlar om hur, vem eller vilka som observerar den objektiva verkligheten i vår miljö som vi kan se med våra ögon, eller mha. andra sinnen. Referensen/observatörens nollpunkt med avseende på perceptionen i relation till sin miljö. Då skildringen mellan sanning 1 och 2 delas in i 2 olika grupper av sanningar som är oberoende varandra.

  • Objektiv sanning: En kvadrat är fyrkantig och en cirkel är rund.
  • Ett exempel på en annan objektiv sanning: Det teoretiska förhållanden i en metod eller formel går bevisa för tex: (10/5 = 2). Formeln har alltid samma regelverk och förhållningssätt så att (Täljare/Nämnare = Kvot)

(Obs! Bilder ej anpassade för mobila enheter)



Uppdaterad: 09-12-2022

/Heart of Knowledge

Copyright!

Heart of Knowledge och webbplatsens innehåll. Hemsidan skapades av A.E 2022-10-21

Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång